Apflickorna

söndag 13 november 18:30

År: 
2011
Land: 
Språk: 
Genre: 
Längd: 
1 tim 24 min
Åldersgräns: 
Från 7 år

Handlingen i detta drama om maktspel och konkurens kretsar kring den självsäkra Cassandra (Linda Molin) och den sökande Emma (Mathilda Paradeiser). De tonåriga flickorna ingår i en voltigegrupp, en krävande ridsport som innebär akrobatik till häst. En av filmens frågor är vad man är beredd att göra för att nå sina mål och hur långt man kan gå. Flickorna inleder en trevande relation där de testar gränser, bryter regler och utmanar varandra. Maktbalansen mellan dem skiftar hela tiden och man väntar på ett utbrott, men styrkemätningen mellan dem förblir hela tiden intensiv och tyst.

Medan flickornas sofistikerade maktspel pågår söker sig Emmas lillasyster Sara (Isabella Lindquist) alldeles för tidigt till vuxenlivet.

Med sitt avskalade, återhållsammma bildspråk och skådespeleri vann filmen priset för bästa nordiska film, och en miljon kronor, på Göteborg International Film Festival i år. De debuterande namnen, både bakom och framför kameran, är definitivt kvinnor vi kommer att få se och höra talas om igen.

Kommentera

Kommande filmer

Mitt hjärta är finskt

Mitt hjärta är finskt

sön 23 feb 10:00
Parasit

Parasit

ons 19 feb 19:00
sön 23 feb 19:00
Porträtt av en kvinna i brand

Porträtt av en kvinna i brand

ons 26 feb 19:00
sön 1 mar 19:00