BlacKkKlansman

söndag 11 november 19:00

År: 
2018
Regi: 
Land: 
Språk: 
Genre: 
Längd: 
2 tim 15 min
Åldersgräns: 
Från 11 år
Samling: 

Köp biljett online ▸
Du måste ha medlemskort, 80 kr
(grönt kort för 2018-2019)
Biljett till en film kostar 60 kr.
Filmfestkort som gör att du kan se alla filmerna under helgen kostar 200 kr och då kan du köpa biljetter för 0 kr så att du har en garanterad plats.
Du måste kunna visa upp medlemskort, ev. filmfestkort och biljett när du går in i biografen. Medlemskort och filmfestkort säljer vi enbart i vår kassa och den öppnar 17.00 fre 9/11.

Spike Lee har i sina filmer ofta engagerat sig för den afroamerikanska befolkningen. Sedan slutet av 1980-talet (Do the Right Thing) har han producerat en rad filmer som belyser deras livsvillkor i dagens USA.

Sällan har han gjort det på ett så genomarbetat, slagkraftigt, humoristiskt och drabbande sätt som i den verklighetsbaserade BlacKkKlansman. Den är tveklöst en av Spike Lees absolut bästa filmer.

Under 70-talets rasmotsättningar i USA anställs Ron Stallworth som polis i Colorado Springs. Den förste afroamerikanen som lyckats med den bedriften.

I stället för sitt arkivjobb får han agera entusiastisk vit makt-människa med sympatier för Ku Klux Klan, vilka han tar kontakt med i avsikt att bli medlem. Det är upprinnelsen till en både spännande och gripande historia.

Kommentera

Kommande filmer