Invigningsfilm Göteborg Film Festival

fredag 26 januari 17:30

Originaltitel: 
Amatörerna
År: 
2018
Land: 
Genre: 
Åldersgräns: 
Från 15 år
Samling: 

Biljetter kostar 40 kr. Biljetten ger dig också möjlighet att hämta ut dryck och tilltugg i restaurang Sällskapet. Skövde kommun bjuder på detta.
Förköp18.30-19.00 ondag den 24 januari
Kassan öppnar 17.00 fredag 26 januari. 
Föreningen Skövde Filmfestival har en egen liten kassa vid ett bord utanför Odeon. Vi tar emot betalning med kort och kontant. 

från 17.30
- direktsändning från invigningen av Göteborg Film Festival
- på Sällskapet serveras alla som visar upp en biljett till invigningsfilm något att dricka och något att knapra på.

ca 18.30
- kortfilm: Brottas av Julia Thelin

- Göteborg Film Festival invigningsfilm
Gabriela Pichlers Amatörer får sin världspremiär som invigningsfilm på Göteborg Film Festival. Filmen ingår även i tävlan om Dragon Award Best Nordic Film. Den kompromisslösa debuten Äta sova dö gjorde direkt Gabriela Pichler till en av Sveriges mest respekterade regissörer. Filmen vann fyra guldbaggar, bland annat för bästa film, regi och manus. Nu är hon tillbaka med en intelligent, varm och fantastiskt rolig film om vem som äger bilden av ett samhälle. Den lilla kommunen Lafors hoppas vända den ekonomiska torkan genom att locka till sig ett tyskt lågprisvaruhus. För att stärka kommunens varumärke ber de ungdomar att producera filmer om sin hemort, men filmerna blir inte som de tänkt sig. Utifrån ett manus som hon skrivit tillsammans med Jonas Hassen Khemiri gestaltar Gabriela Pichler såväl kämpande medborgare som plågade politiker med absolut tonträff, drabbande humor och hundraprocentig lojalitet.

Som förfilm till årets invigningsfilm visas Brottas av Julia Thelin som ingår i kortfilmstävlingen Best Swedish Short – Startsladden. Göteborg Film Festivals invigningsceremoni direktsänds till 31 biografer i Västra Götalandsregionen. Ceremonin leds i år av Emma Molin, känd från humorserien Grotesco. Alicia Vikander som är årets hedersgäst kommer tilldelas Nordic Honorary Dragon Award under ceremonin.

Göteborg Film Festival
Skövde kommun

Kommentera

Kommande filmer

Allt du önskar kan du få

Allt du önskar kan du få

ons 17 okt 19:00
sön 21 okt 19:00
Alla rätt

Alla rätt

mån 22 okt 19:00
The Journey

The Journey

ons 24 okt 19:00
sön 28 okt 19:00