Route Irish

söndag 6 november 16:00

År: 
2010
Regi: 
Språk: 
Genre: 
Längd: 
1 tim 49 min
Åldersgräns: 
Från 15 år

Ken Loach tillhör föreningens favoriter. Många av hans filmer har visats med framgång genom åren, senast Looking for Eric.

I Route Irish tar han oss med till krigets Irak och de brittiska truppernas upplevelser där. Den irländska rutten är den extremt farliga vägen mellan flygplatsen och Green Zone, som kontrolleras av militären. Här dör Frankie (John Bishop) i september 2007 och hans kamrat, Fergus (Mark Womack), känner att den officiella version han ges av händelsen inte är hela sanningen. Han bestämmer sig för att gräva lite djupare i ärendet.

Hemma i England tappar Fergus fotfästet i tillvaron. I jakten på dem som bär ansvaret för Frankies död, söker han även efter den han själv en gång var, innan alla krigsupplevelser stängde av hans känsloliv.

Filmen blir en blandning av thriller och psykologiskt drama. Ken Loach ställer sig än en gång på de utsattas sida, i det här fallet den irakiska civilbefolkningen. De är hårt drabbade av våld från fritt härjande legoarméer, som ges åtalsimmunitet i skydd av Order 17.

Kommentera

Kommande filmer

Mitt hjärta är finskt

Mitt hjärta är finskt

sön 23 feb 10:00
Parasit

Parasit

ons 19 feb 19:00
sön 23 feb 19:00
Porträtt av en kvinna i brand

Porträtt av en kvinna i brand

ons 26 feb 19:00
sön 1 mar 19:00