Italien

Alla vet

Köp biljett 20 mar▸
Köp biljett 24 mar▸
Icke-medlemsbiljett: 90 kr
Medlemsbiljett: 60 kr
Medlemskort köper du i vår kassa.
Kortet måste kunna visas upp när vi river din biljett.

Allt du önskar kan du få

En man sitter och skriver i en bok på ett café. Mannen ingår avtal med de människor som söker upp honom. Han kan uppfylla deras hetaste önskningar om de utför ett uppdrag som redan verkar finnas uppskrivet i hans bok. Uppdragen kan vara stora eller små men är nästan utan undantag fruktansvärda. Paolo Genoveses genombrottsfilm Vad döljer du för mig gjorde stor succé och återigen har han gjort en imponerande film.

Call Me by Your Name

Det här är främst inte en film om kärlek mellan två män, utan en film om kärlek och ur det ser ut när två människor känner samma rus. För sjuttonåriga Elio börjar kärleken med knastret av en bil som stannar på grusuppfarten och en amerikansk student anländer till familjens sommarställe i Italien. Deras relation utvecklas alltmer och tillsammans upplever de en oförglömlig sommar full av musik, mat och kärlek, som för evigt kommer att förändra dem.

Vad döljer du för mig?

Tänk om vi tillät andra ta del av all den kommunikation som sker via våra mobiler? Vad skulle hända då? "Vad döljer du för mig" är en italiensk dramakomedi om en urspårad middag där det serveras hemligheter och lögner på löpande band. Gamla vänner äter middag tillsammans där samtalet snabbt leds in på den makt en smartphone har över våra liv. Under middagen avslöjas den ena mörka hemligheten efter den andra och ingen går fri.

Suburra

Suburra är baserad på romanen med samma namn och utspelar sig 2011 precis dagarna innan Berlusconis avgång. Den italienske Gudfadern Samurajen planerar att bygga ett italienskt Las Vegas på Lido di Ostia någon mil utanför Rom. Detta är en nattsvart gangsterhistoria, grym och hopplös i ordets verkliga betydelse men filmen tar även upp den korruption som råder mellan kyrkan, staten, storföretagen, parlamentet och den undre världen. Ingen kan undgå det öde som förr eller senare kommer att drabba oss och det finns ingen förlåtelse. Alla tvingas acceptera denna ordning.

Romeo och Julia

RE:ODEON-filmerna är ett samarbete mellan Skövde Filmstudio och Föreningen Skövde Filmfestival och därför gäller speciella rutiner för biljettinköp.

Sidor

Subscribe to RSS - Italien