Vi ställer in våra visningar under våren

Läs mer här

Japan

Draktränaren 3

Köp biljett▸

Här är Dreamworks tredje och sista film om vikingapojken Hicke och draken Tandlöse. Numera är båda vuxna och i den här filmen möter de den oerhört hänsynslöse drakjägaren Gemmel. Slutstriden är en tuff kamp och åldergränsen 7 år är inte satt av en slump. Hickes och Tandlöses vänskap sätts också på prov av kärleken, av Hickes romans med Astrid och Tandlöses intresse för en drakhona. Animationerna i filmen är både vackra och får det att pirra i magen.

Still Walking

Minnesdagen av den äldste sonens drunkningsolycka återförenar familjen Yokoyama som drivit längre och längre ifrån varandra. De nu vuxna barnen kommer hem på besök till sina föräldrar med sina nya familjer, för ett dygn i sommarvärmen. Ingen i familjen har försonats med sonens död för 15 år sedan när han räddade livet på en yngre pojke. Modern försöker skapa en god stämning medan fadern vägrar acceptera de vuxna barnens val i livet. Stämningen är hela tiden på helspänn och munhuggandet avlöser skratten. Mycket är outtalat och bubblar under ytan.

Porco Rosso

Hayao Miyazakis klassiska fantasiberättelser har visats på biograf Odeon tidigare. Spirited Away, Det levande slottet, Kikis expressbud och Min granne Totoro har gett mersmak till att upptäcka de japanska tecknade animefilmerna när de är som bäst. Nu har det blivit dags för filmen om pilotgrisen Porco Rosso från 1992 att gå upp på biorepertoaren i Sverige.

Kikis expressbud

Den lilla häxan Kiki är 12 år och måste då enligt häxtraditionen ge sig ut i världen för att hitta en plats där hon kan ägna sig åt magi. Hon flyttar tillsammans med sin talande katt Jiji till kuststaden Korico för att starta en budfirma. Men det är inte vilken budfirma som helst. Kiki har nämligen en kvast som budbil, för hon kan flyga. Men så en dag förlorar hon sin förmåga att flyga och för att rädda sin firma och en vän som är i fara, måste hon hitta anden som gav henne förmågan att flyga.

One Missed Call

Film från Asien, då främst Japan och Sydkorea är i ropet just nu som den senaste filmtrenden där skräckfilmerna, som denna, har varit många till antalet. Det här är en film som har att göra med något vi för 10 år sedan undrade vad det var för något. Men som vi idag inte förstår hur vi, som de moderna människor vi är inte kan leva utan.

Shoplifters

ÅRSMÖTE IKVÄLL (söndag) 17.30 I ODEON. 
Alla medlemmar är välkomna och alla medlemmar som deltar i årsmötet bjuder vi på biljetten till Shoplifters.
VÄLKOMNA! 

Sidor

Subscribe to RSS - Japan