Spanien

Alla vet

Köp biljett 20 mar▸
Köp biljett 24 mar▸
Icke-medlemsbiljett: 90 kr
Medlemsbiljett: 60 kr
Medlemskort köper du i vår kassa.
Kortet måste kunna visas upp när vi river din biljett.

Den osynlige gästen

Den osynlige gästen är en spansk thriller, en kriminalgåta. Adrián (Mario Casas) är en ung, framgångsrik företagare som hittas i ett låst rum med sin mördade älskarinna, Laura.

Redan från början vet vi att han ljuger om det som har hänt före mordet för att dölja sitt vänsterprassel för sin fru.

Dödens apostel

Det är stekande hett denna augusti 2011 i Madrid då en halv miljon människor väntar på påvens besök. Samtidigt pågår politiska protester. Mitt under de intensiva händelserna hittas två äldre kvinnor mördade och det blir de två omaka poliserna Velarde och Alfaro, som får uppgiften att lösa fallet. Recensenter har jämfört den här spänningsladdade thrillern med David Finchers "Seven". De har använt ord som konstant spännande, vemodig, vibrerande och välspelad. En film som påminner om klassisk film noir och som kryper under huden.

Klanen

Familjen Puccios. Utåt sett den perfekta familjen. De bor i Buenos Aires. Fadern är en hederlig man, köpman till yrket, som älskar sina fem barn. Hans fru är en omtyckt lärare som också håller hemmet varmt och välkomnande. Deras barn är välutbildade och spås en lysande framtid. Men skenet bedrar… Den bild som alla har av denna familj är långt från den sanning som gömmer sig bakom deras stängda dörrar. Man kan inte tro att denna familj, med fadern som tyrannisk ledare, under 1980-talet kidnappade och torterade unga rika personer tills det att lösensumman betalades.

Vänner för livet

Julián är inte beredd att ge sig in i kampen mot cancern, med allt vad det innebär i form av cellgifter och sjukhussängar. Är det inte bättre att den sista tiden i livet också blir den bästa? Utan förvarning dyker barndomsvännen Tomas upp på tröskeln hos Julián i Madrid. Har han kallats in för att övertala honom att återuppta behandlingen?

Marshland

Filmen utspelar sig 1980, bara några år efter Francos fall. Spanien är i inledningen av utvecklingen från diktatur till demokrati - en demokrati som fortfarande är skakig. Invanda mönster som korruption, maktmissbruk och paranoia tar lång tid att förändra.

Sidor

Subscribe to RSS - Spanien