Tyskland

Isle of Dogs

Köp biljett online ▸
Du måste ha medlemskort, 80 kr
(grönt kort för 2018-2019)
Biljett till en film kostar 60 kr.
Filmfestkort som gör att du kan se alla filmerna under helgen kostar 200 kr och då kan du köpa biljetter för 0 kr så att du har en garanterad plats.

Paris, Texas

Paris, Texas är en av de stora så kallade "roadmovies" i amerikansk filmhistoria, och som bekant finns det ett betydande antal. Det finns många aspekter man kan peka på som gör den anmärkningsvärd, men en av dem är att den är regisserad av en europé, Wim Wenders.

Den tysta revolutionen

Året är 1956. Några skolungdomar från Östtyskland tar sig över till Västtyskland där de ser en journalfilm från upproret i Budapest. Väl tillbaka i klassrummet i Östtyskland bestämmer de sig för att hålla en tyst minut för offren. Det tas inte emot med blida ögon av myndigheterna. medan skolans rektor försöker avfärda det som ett pojkstreck. Från politiskt håll betraktas de som kontrarevolutionärer och den till synes oskyldiga händelsen får konsekvenser för ungdomarnas framtid. Det är en skildring om efterkrigstiden i ett delat Tyskland.

Utan nåd

Tyska Oscarsbidraget och Golden Globe-vinnaren "Utan nåd" är en rå och iskallt våldsam skildring av ett bombdåd som dödar en far och en son, om ett rättssystem som inte lyckas skipa rättvisa och om en mamma som tar saken i egna händer. Diane Kruger storspelar här i rollen som mamma. Berättelsen är en samhällsbetraktelse av de främlingsfientliga vindar som blåser i Europa och handlar om gränser såväl geografiska som psykiska och känslomässiga.

Euphoria

Systrarna Ines (Alicia Vikander) och Emelie (Eva Green) är två systrar som inte setts på många år. En gemensam resa blir till en uppgörelse där livet plötsligt ställs på sin spets. Fullständigt främmande för varandra och med olika livssanningar möts de och tar oss med på en resa i konflikt och försoning. Tidigare guldbaggenominerade regissören Lisa Langseth tar i sin tredje film upp en central, existentiell fråga.

Happy End

Förfilm: Vid trampkvarnens rand
Före båda visningarna av Happy End kommer vi också att visa en "närproducerad" film, regisserad av Axel Johansson. Söndag 11/3 medverkar Axel vid visningen och presenterar själv sin film. 

Sidor

Subscribe to RSS - Tyskland