Tyskland

Pettson och Findus - Findus flyttar hemifrån

Köp biljett▸

Findus börjar gå gubben Pettson på nerverna med sitt bullriga och aktiva sätt att roa sig och röra sig. Dessutom vill Findus bestämma själv. Nog skulle det blir lugnare om katten hade ett eget hus på tomten att hoppa, skutta och föra oväsen i. Sagt och gjort, Pettson ställer i ordning en egen stuga på gården åt sin katt. Men löser det verkligen problemet? Gör det både gubben och katten lyckliga?

Transit

Köp biljett 13 feb▸
Köp biljett 17 feb▸
Icke-medlemsbiljett: 90 kr
Medlemsbiljett: 60 kr
Medlemskort köper du i vår kassa.
Kortet måste kunna visas upp när vi river din biljett.

Isle of Dogs

Köp biljett online ▸
Du måste ha medlemskort, 80 kr
(grönt kort för 2018-2019)
Biljett till en film kostar 60 kr.
Filmfestkort som gör att du kan se alla filmerna under helgen kostar 200 kr och då kan du köpa biljetter för 0 kr så att du har en garanterad plats.

Paris, Texas

Paris, Texas är en av de stora så kallade "roadmovies" i amerikansk filmhistoria, och som bekant finns det ett betydande antal. Det finns många aspekter man kan peka på som gör den anmärkningsvärd, men en av dem är att den är regisserad av en europé, Wim Wenders.

Den tysta revolutionen

Året är 1956. Några skolungdomar från Östtyskland tar sig över till Västtyskland där de ser en journalfilm från upproret i Budapest. Väl tillbaka i klassrummet i Östtyskland bestämmer de sig för att hålla en tyst minut för offren. Det tas inte emot med blida ögon av myndigheterna. medan skolans rektor försöker avfärda det som ett pojkstreck. Från politiskt håll betraktas de som kontrarevolutionärer och den till synes oskyldiga händelsen får konsekvenser för ungdomarnas framtid. Det är en skildring om efterkrigstiden i ett delat Tyskland.

Utan nåd

Tyska Oscarsbidraget och Golden Globe-vinnaren "Utan nåd" är en rå och iskallt våldsam skildring av ett bombdåd som dödar en far och en son, om ett rättssystem som inte lyckas skipa rättvisa och om en mamma som tar saken i egna händer. Diane Kruger storspelar här i rollen som mamma. Berättelsen är en samhällsbetraktelse av de främlingsfientliga vindar som blåser i Europa och handlar om gränser såväl geografiska som psykiska och känslomässiga.

Sidor

Subscribe to RSS - Tyskland