USA

Dumma mej

Gru är strängt upptagen av att tänka ut vad han kan göra för att ställa till det för omgivningen. Han har många små, gula medhjälpare, som kallas minioner. För att lyckas med sin nästa elaka plan adopterar han tre föräldralösa flickor, men det blir inte som han tänkt. Regissören Chris Renaud har tidigare arbetat med animerade filmer som Ice Age och Horton.

The Kids Are All Right

Vad är egentligen en familj? Regissören Lisa Cholodenko slänger med sin både komiska och allvarliga film de vedertagna begreppen i luften. Annette Bening och Julianne Moore är de två mammorna vars barn börjar fråga efter sin pappa – och in träder Mark Ruffalo som spermadonator. Familjens roller och relationer förändras och hela livet sätts på spel.

Den fantastiska räven

Lika minutiös som Wes Anderson varit i uppbyggnaden av miljöer i filmer som Darjeeling Limited och Life Aquatic, lika omsorgsfull har han varit i tillkomsten av denna fabel i stop-motion, en oerhört tidskrävande animationsteknik.

It's Complicated

Efter filmer som The Holiday, Galen i kärlek och Vad kvinnor vill ha har Nancy Meyers gjort sig känd som manusförfattare och regissör för härliga kärlekskomedier med både stuns och tanke. Den här historien är inget undantag.

Meryl Streep och Alec Baldwin lyfter en film om människor i övre medelåldern som inte kan bestämma sig för hur de vill ha det.

Till vildingarnas land

När jag var liten brukade min far läsa högt ur böcker han tyckte om. Min mamma kunde inte förstå varför man skulle läsa Hemingway för en tioårig flicka - Hon kan knappast förstå det brukade jag höra henne säga.

Invictus - De oövervinneliga

1990 släpptes Nelson Mandela från fängelseön Robben Island. Fyra år senare valdes han till Sydafrikas första färgade president. Som ett led i arbetet att ena de svarta och vita delarna av befolkningen, använde sig Mandela av ett av landets mest framgångsrika idrottslag.

Springboks, det sydafrikanska rugbylaget, hade länge varit en symbol för apartheid. Laget bestod nästan uteslutande av vita spelare. 1995 arrangerade Sydafrika rugby-VM och Mandela såg möjligheten att få hela folket att sluta upp bakom laget.

Sidor

Subscribe to RSS - USA