HBTQ-dagar 19-21 september

26 aug 2014

Skövdefilmfestival är glada över att kunna berätta att vi är medarrangörer till HBTQ-dagarna 19-21 september, som anordnas av RFSL-Skaraborg. Vi kommer tillsammans visa film med HBTQ-teman under lördagkvällen (20/9) på biograf Odeon. Filmvisningarna är gratis så det är först till kvarn som gäller!

18.00 ‐ Transamerica Bree är en söt och respektabel kvinna som lever ett ytterst ordinärt liv, om man bortser från att hon är transexuell och föddes i en manskropp. Varje dag slavar hon på två olika jobb och alla pengar hon tjänar läggs undan till den stora könskorrigerande operationen. Men bara en vecka före den stora dagen får Bree ett telefonsamtal som vänder uppoch ner på hennes tillvaro. Det verkar inte bättre än att ett misslyckat förhållande från den tid när hon levde som Stanley resulterat i ett barn. Han heter Toby sitter i ungdosmfängelse och är i stort behov av sin pappas stöd…

20.00 – Fyra år till Alldeles nyss varfolkpartiledaren David Holst Sveriges hetaste politiker, stilig, rolig, populär och självskriven som Sveriges nästa statsminister. Det som såg ut att bli en självklar valseger blir istället ett förudmjukande nederlag och Socialdemokraterna får fyra år till vid makten. När David plöstligt en dag blir kär är inte problemet att han redan är gift. Problemet är att han blir handlöst förälskad i Socialdemokraternas fruktade statssekreterare Martin. Hur ska David förklara för sin fru och närmaste medarbetare Fia att han blivit kär‐ i en Sosse?

Läs hela programmet för HBTQ-dagarna