Göteborg Film Festival på Odeon

9 jan 2015

Den 23 januari startar den 38:e filmfestivalen i Göteborg och vi erbjuder dig som inte vill eller kan åka ner att se invigningen i direktsändning på Odeon och, självklart, att också se premiärfilmen samtidigt som den visas på Draken i Göteborg.

16.30-17.30 försäljning av biljetter.

17.30 låser vi ytterdörrarna och ceremonin startar. Värd i år är Andrea Reuter.

18.15 börjar kortfilmen Audition, regi av Lovisa Sirén, 15 min (Sverige)
Etablerade manliga skådespelare kallas till audition. Under provfilmningen upptäcker de att den kvinnliga regissören söker efter något de inte vill blotta. Humoristiskt och mästerligt skildrat om maktstrukturer och manliga försvarsmekanismer.

18.30 börjar öppningsfilmen Key House Mirror, regi av Michael Noer, 90 min (Danmark)

De legendariska skådespelarna Ghita Nørby och Sven Wollter spelar huvudrollerna i en djupt gripande film om kärlek, minne och åldrande. Lily flyttar in på ett ålderdomshem tillsammans med sin man, men en natt stöter hon oväntat på en lekfull charmör som kallas ”piloten”. Parallellt med att hennes make blir allt sämre, växer den erotiska och romantiska laddningen kring nykomlingen. Michael Noer har tidigare gjort filmer som utspelat sig i ett fängelse (R, vinnare av Dragon Award Best Nordic Film på GFF 2010) och bland gängkriminella (Northwest, GFF 2013). Nu närmar han sig kärlek på ett äldreboende med samma känsliga och närvarande realism, i ett drama som fångar livet i både dess svärta och dess ljus.

Biljett till invigning + invigningsfilm + festivalpass (som går att använda under hela festivalen i Göteborg) kostar endast 90 kr.

OBS! Vi har förköp onsdag den 21 januari 18.30-19.00.