Vi ställer in våra visningar under våren

Läs mer här

Xavier Dolan

Mommy

Liksom Xavier Dolans debutfilm Jag dödade min mamma skildrar Mommy en ansträngd relation mellan mor och son. Steve flyttar hem efter att ha bott på ett ungdomshem, men hans oberäknelighet och våldsamma sida får till slut mamma Diane att fundera på om hon ska lämna över honom till en sjukhusmyndighet. Filmen är inspelad i 1:1 för att låta publiken fokusera på skådespelarnas ansikten och verkligen få ögonkontakt med dem.

Laurence Anyways

Detta är den hyllade regissören Xavier Dolans tredje långfilm. Det otroliga med Dolan och hans karriär är att killen bara är 23 år gammal. Förväntningarna på denna film har varit skyhöga och budgeten är mycket större än vad han har arbetet med tidigare. Om han lyckas nå upp till förväntningarna är självklart upp till var och en att avgöra.

Hjärtslag

Handlingen i denna film kretsar kring tre unga människor i dagens Montreal. Marie (Monia Chokri), som köper alla sina kläder på second hand, och hennes bästa vän, den homosexuelle Francis (Xavier Dolan), blir båda handlöst förälskade i den gudomligt vackre Nicolas (Niels Schneider). Båda gör allt för att fånga hans uppmärksamhet men frågan är om Nicolas egentligen är intresserad av någon av dem?

Subscribe to RSS - Xavier Dolan