Spanska

Den siste gentlemannen

Köp biljett 2 okt▸
Köp biljett 6 okt▸
Icke-medlemsbiljett: 90 kr
Medlemsbiljett: 60 kr
Medlemskort köper du i vår kassa.
Kortet måste kunna visas upp när vi river din biljett.

Hemligheten i deras ögon

Minimal svensk distribution har hindrat denna Oscarbelönade argentinska pärla, att nå den stora publiken. Filmen är en thriller om en pensionerad utredare, som tillsammans med en gammal kvinnlig kollega, försöker lösa ett 30 år gammalt mordfall. Samtidigt blir den en kärlekshistoria. Bit för bit avslöjas detaljer om en romans mellan de två som aldrig fick chansen att blomma.

Biutiful

Iñárritu, med filmer som Älskade hundar, 21 gram och Babel bakom sig, gör återigen ett kraftfullt avtryck med Oscarsbelönade Javier Bardem i huvudrollen som den svårt cancersjuke Uxbal i ett smutsigt Barcelona. Att balansera upp ett liv med två små barn, kriminalitet och en annalkande död är fruktansvärt. Hur skall det bli sedan?

Hierro

Man kanske kan tro att vatten och öar rent teoretiskt avgränsar ett problem och att den begränsade ytan av en ö, omgiven av vatten, skulle göra det enklare och mer överskådligt att både lokalisera och lösa ett problem. I den spanska filmen Hierro är det inte så enkelt. I denna subtila och genomarbetade film, som utspelas på den kanariska ön Hierro, är problemet ändå undflyende, och ön och dess invånare laddade med hotfulla stämningar.

Brustna omfamningar

Pedro Almodóvar har gjort sig känd för färgsprakande och dramatiska filmer, ofta med starka kvinnor i fokus, som Kvinnor på gränsen till nervsammanbrott, Allt om min mamma och Tala med henne. I hans senaste skapelse, Brustna omfamningar, liksom i Att återvända, spelar Penélope Cruz huvudrollen.

Faustas pärlor

Faustas pärlor ger oss i publiken en både gripande och realistisk inblick i vad den peruanska befolkningens fått utstå under terrorns tid då militärdiktatur rådde i landet och som nu präglar många av dem även sedan striderna upphört.

Sidor

Subscribe to RSS - Spanska