Spanska

Alla vet

Köp biljett 20 mar▸
Köp biljett 24 mar▸
Icke-medlemsbiljett: 90 kr
Medlemsbiljett: 60 kr
Medlemskort köper du i vår kassa.
Kortet måste kunna visas upp när vi river din biljett.

The Florida Project

Köp biljett online ▸
Du måste ha medlemskort, 80 kr
(grönt kort för 2018-2019)
Biljett till en film kostar 60 kr.
Filmfestkort som gör att du kan se alla filmerna under helgen kostar 200 kr och då kan du köpa biljetter för 0 kr så att du har en garanterad plats.

En man och en kvinna

Claude Lelouchs film blev en internationell succé 1966. Kärlekssagan mellan huvudkaraktärerna, spelade av Anouk Aimée och Jean-Louis Trintignant, blev för många så stark och gripande – "sann" – att man inte enbart såg filmen en gång. Även kritikerna tjusades av filmen, av regissörens handlag, skådespelarnas skicklighet och inte att förglömma musiken, komponerad av Francis Lai, som medverkade till att göra filmen till en utöver de vanliga.

Den osynlige gästen

Den osynlige gästen är en spansk thriller, en kriminalgåta. Adrián (Mario Casas) är en ung, framgångsrik företagare som hittas i ett låst rum med sin mördade älskarinna, Laura.

Redan från början vet vi att han ljuger om det som har hänt före mordet för att dölja sitt vänsterprassel för sin fru.

Neruda

Poeten Pablo Neruda spelas av Luis Gnecco i 40-talets Chile. Då var Neruda senator och medlem i kommunistpartiet, som förbjöds 1948. Neruda var en kvinnokarl, som på 30-talet arbetade som diplomat i flera länder i Asien. Han blev politiskt engagerad under det spanska inbördeskriget.

Vår vingård i Bourgogne

Tre syskon, Jean (Pio Marmai), Juliette (Ana Girardot) och Jéremie (François Civil) samlas på den vingård i Bourgogne där de växte upp. Deras far ligger för döden och nu måste de ta reda på vad som förenar dem och hur de vill förvalta det.

Syskonen har olika minnen och relationer både till föräldrarna och till gården. Jean har tillbringat 10 år utomlands, medan Juliette och Jéremie har stannat kvar i hembygden men har olika levnadsförhållanden.

Sidor

Subscribe to RSS - Spanska