Tyska

Jojo Rabbit

Köp biljett 11 mar▸
Köp biljett 15 mar▸
Icke-medlemsbiljett: 90 kr
Medlemsbiljett: 60 kr
Medlemskort köper du i vår kassa.
Kortet måste kunna visas upp när vi river din biljett.

"Jojo Rabbit" visar att det går att skämta om en tragisk period i vår historia.

Flykten från DDR

Köp biljett 25 sep▸
Köp biljett 29 sep▸
Icke-medlemsbiljett: 90 kr
Medlemsbiljett: 60 kr
Medlemskort köper du i vår kassa.
Kortet måste kunna visas upp när vi river din biljett.

Soul Kitchen

Kanske är det inte den bästa standarden på maten som serveras på restaurang Soul Kitchen men stamkunderna finns och trivs där. Men för att få ny fart på ruljangsen anställs en ny kock som hottar upp menyn till den grad att Soul Kitchen aldrig kommer bli sig lik igen. En härlig komedi av Guldbjörnbelönade och Guldpalmnominerade Faith Akin.

Sjunde himlen

Ett triangeldrama med uppflammande passion och heta kärleksscener är idag inget ovanligt på film, men när de tre inblandade personerna är drygt sextio, sjuttio respektive närmare åttio år gamla blir historien ny och mer provocerande. Regissören Andreas Dresen, som ännu inte fyllt femtio, har berättat att han länge irriterat sig på hur äldre människors kärleksliv ofta suddas ut och bara antyds nästan omärkligt i filmer.

Vid himlens utkant

En uttråkad son blir fascinerad av den prostituerade kvinna hans far söker tröst hos. När kvinnan tragiskt dör beger sig sonen till Istanbul för att hitta hennes dotter. Samtidigt har dottern sökt politisk asyl i Tyskland. Det här är en film som fått mycket positiva recensioner. Regin, manuset, skådespelarinsatserna, musiken, budskapet – allt får med beröm godkänt!

The Last King of Scotland

Jag betraktar mig som den mest betydande människan som funnits. Orden är Idi Amins och beskriver mycket väl hans syn på sig själv och andra människor. Nicholas Garrigan kommer som entusiastisk nyutexaminerad skotsk läkare till Uganda på 70-talet och får tjänsten som personlig läkare till general Idi Amin, efter att ha räddat livet på honom i en bilolycka. Till en början sveps Nicholas med av Amins starka personlighet och charm, men liksom resten av världen börjar han sakta förstå att Amin inte är den räddare han påstår sig vara.

Sidor

Subscribe to RSS - Tyska