Happy End

onsdag 7 mars 19:00

söndag 11 mars 19:00

År: 
2017
Språk: 
Genre: 
Längd: 
1 tim 47 min
Åldersgräns: 
Från 15 år
Samling: 

Förfilm: Vid trampkvarnens rand
Före båda visningarna av Happy End kommer vi också att visa en "närproducerad" film, regisserad av Axel Johansson. Söndag 11/3 medverkar Axel vid visningen och presenterar själv sin film. 

Happy End var en av favoriterna i Cannes 2017. Men Michael Haneke, som vunnit festivalens stora pris flera gånger, fick se sig slagen av svenske Ruben Östlunds The Square. Här använder Haneke flyktingkrisen som bakgrund vid skildringen av en störd borgerlig familj, fylld av konstiga relationer.

Änklingen Georges (Jean-Louis Trintignant) bor med dotter Anne (Isabelle Huppert) och son Thomas (Matthieu Kassovitz) samt deras barn i Calais, tre generationer under samma tak. Deras liv är elegant på ytan, men vad de tycker och önskar avslöjar de inte för varandra. När Thomas dotter Eve (Fantine Harduin) gör entré går inga hemligheter säkra. Det går att känna igen sig i några av Hanekes tidigare verk, bl.a. Amour. Som så ofta handlar det om bristande mänsklig kommunikation. Vi får lite information, får dra slutsatser själva i en film där skådespeleriet är i toppklass.

Kommentera

Kommande filmer

Allt du önskar kan du få

Allt du önskar kan du få

ons 17 okt 19:00
sön 21 okt 19:00
Alla rätt

Alla rätt

mån 22 okt 19:00
The Journey

The Journey

ons 24 okt 19:00
sön 28 okt 19:00