Odjuret

onsdag 9 november 21:00

År: 
2011
Land: 
Språk: 
Genre: 
Längd: 
1 tim 25 min
Åldersgräns: 
Från 15 år

Kim (Magnus Skog) har kommit ut ur fängelset, men han vill gå vidare och leva ett svenssonliv. Det är svårt för hans far lever kvar i den kriminella världen och vill få med sin son på uppdrag. Jesper (Stefan Söderberg) bor i en husvagn och försörjer sig på nätporr. Susanne (Sofie Karlsson) längtar bort från landsorten via en karriär som strippdansare och tränar på sin privata stång i flickrummet. Ylva (Emmelie Sundelin) är hårt hållen av sina religiösa föräldrar men drömmer om den stora friheten i form av alkohol och sex. En ödesdiger kväll flätas deras liv samman.

Filmen är regisserad och producerad av Emil Larsson och Martin Jern, skaparna av bl.a. Fjorton suger. Utgångspunkten för filmen var att de läste om dubbelmordet på Hallandsåsen 2004, där två unga kvinnor mördades av två unga män. De upprördes av händelsen och ville göra en film som undersökte ämnet ondska.

Från den skånska landsbygden, långt ifrån Änglagård, Masjävlar och invandrartäta förorter, kommer en stark film som ställer angelägna frågor.

Kommentera

Kommande filmer

Mitt hjärta är finskt

Mitt hjärta är finskt

sön 23 feb 10:00
Parasit

Parasit

ons 19 feb 19:00
sön 23 feb 19:00
Porträtt av en kvinna i brand

Porträtt av en kvinna i brand

ons 26 feb 19:00
sön 1 mar 19:00